Vooropleiding Academie voor Muziekeducatie (AME)

Heb jij een passie voor muziek? Je speelt zelf heel graag en draagt deze passie graag over op mensen om je heen? Dan zou de opleiding tot muziekdocent heel goed iets voor jou kunnen zijn. Er liggen veel kansen voor enthousiaste, creatieve docenten met frisse ideeën in de wereld van de muziekeducatie! Deze wereld is volop in beweging. Fontys leidt haar studenten op tot professionals die zich niet alleen staande weten te houden te midden van alle veranderingen, maar bovendien door hun visie, vakmanschap en creativiteit ook zelf een stempel kunnen drukken op de vormgeving en ontwikkeling van het onderwijs.

Aansluiting op de voltijdopleiding

Een goede muziekdocent moet van vele markten thuis zijn. We spreken vaak van ‘de muzikale duizendpoot’. De voltijdopleiding wordt door haar studenten over het algemeen vanaf dag 1 dan ook als boeiend, dynamisch, maar ook zeer intensief ervaren. Om toch het maximale uit de opleiding te halen, kan het raadzaam zijn om eerst bij BMEC de vooropleiding AME te volgen. Dit waarborgt een betere aansluiting tijdens het cruciale eerste studiejaar van de voltijdopleiding, omdat studenten dan al ervaring hebben kunnen opdoen met de werkwijze en gaten in hun kennis en/of vaardigheden tijdig hebben kunnen opvullen. Zo wordt de kans op studievertraging en zelfs voortijdig afbreken van de studie aanzienlijk verkleind.

Programma aanbod

Tijdens de BMEC vooropleiding AME maak je een jaar lang samen met een kleine groep gemotiveerde medestudenten wekelijks kennis met een aantal kenmerkende aspecten van de voltijdopleiding, en wordt je voorbereid op de toelatingsprocedure.

De volgende onderdelen komen aan bod:

* Didactiek (werken met groepen van verschillende samenstellingen)
* Ontwikkeling m.b.t. persoonlijke visie, bewustwording
* Creativiteit & docentschap
* Vakinhoudelijke voorbereiding (vakkennis, theorie, musiceren)
* Individueel en gezamenlijk musiceren
* Feedback geven en krijgen
* Waar sta ik nu? (helder beeld van jouw eigen niveau)

Fontys MusiCompany

Bovendien heb je als BMEC student de unieke gelegenheid om te al musiceren met de voltijdstudenten: je kunt gratis deelnemen aan het jaarlijks Fontys MusiCompany koorproject. Dit biedt je de kans om nog beter de sfeer van de opleiding te kunnen proeven, andere studenten te ontmoeten, docenten te leren kennen en natuurlijk vooral: muziek te maken!

Fontys Open Dag 22 januari 2017

Heb je interesse? Bezoek ons op de Fontys Open Dag op 22 januari. Ons team staat je dan graag te woord! Je kunt dan ook meer informatie krijgen over toelatingseisen.