Aanmelden

Muziek maken doe je samen...

De sterren van de hemel zingen!?

Niks zolderkamer! Live on stage!

Hey GrooveMonster!!

The world needs more guitar!!

Bass is the new black!

You wanna have a strong voice?!?

Muziekonderwijs in Nederland heeft nieuwe impuls nodig - Emiel Scholsberg

 

BMEC over kaf en koren...

Muziekles kan zoveel meer zijn dan alleen maar.... muziekles. Tijden veranderen, behoeftes veranderen, en ondertussen wordt het er in financieel opzicht voor velen onder ons ook niet bepaald beter op. Dat vraagt om creatieve, vernieuwende oplossingen. Ook het huidige muziekonderwijs wordt (gelukkig!) behoorlijk uitgedaagd. Brainport Music Experience Centre, heeft deze uitdaging opgepakt en ontwikkelt concepten die muziek (leren) maken voor iedereen toegankelijk en bereikbaar maakt.

Toegankelijk wil zeggen: inspirerend, verbindend, én genrevrij.

Meerwaarde deugdelijk en aansluitend muziekonderwijs

Kunstonderwijs levert, mits goed gegeven, een bijdrage van onschatbare waarde aan de samenleving: van verbeterde leerprestaties van kinderen, vermindering van faalangst, vermindering van pestgedrag en agressie, en een positieve invloed op de sociaal-emotionele ontwikkeling van jongeren, tot het voortbrengen van creatieve geesten, mensen met ideeën, met het vermogen én de moed "out of the box" te denken. Mensen die hard nodig zijn in tijden van crisis.

Muziekdocenten: Practice what you preach!

Daar waar kunstonderwijs wordt aangeboden zou dan ook sprake moeten zijn van een ware broedplaats van creativiteit, waar nieuwe vriendschappen, verbanden, visies, werken, kunnen ontstaan en het scheppende, het vernieuwende niet wordt belemmerd door een inspiratieloos vasthouden aan oude gewoonten.

Een plaats waar "leren" niet beperkt is tot het "draaien van een lesje en weer naar huis", maar waar mensen elkaar ontmoeten en kunnen delen in een gezamenlijke passie, ongeacht niveau, smaak of wat dan ook. Zoek je zo'n plaats? Dan heb je die nu gevonden! Wij zien uit naar de kennismaking...

Muziek kent geen (leef)tijd.

BMEC biedt een podium voor iedereen, van jong tot oud, van beginnend tot ervaren. Muziek, vanuit het hart gespeeld, is altijd goed, ongeacht genre, of niveau. Kom eens langs tijdens een Best Music Experience, of maak een afspraak!

Jong geleerd....

Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer aan dat muziek maken een zeer sterk positieve invloed op de ontwikkeling van jonge mensen heeft. Iedereen wordt er beter van!

Muziek kent geen (leef)tijd.

BMEC biedt een podium voor iedereen, van jong tot oud, van beginnend tot ervaren. Muziek, vanuit het hart gespeeld, is altijd goed, ongeacht genre, of niveau. Kom eens langs tijdens een Best Music Experience, of maak een afspraak!

Muziek geeft kleur aan het leven.

Hoe kleurrijker, hoe beter! Wat je voorkeuren ook zijn, alle stijlen en genres zijn welkom! Kom eens langs tijdens een Best Music Experience, of maak een afspraak!

Zelfvertrouwen, durven staan voor wie je bent!

BMEC biedt een veilige omgeving waarin je je eigen talenten kunt ontdekken en ontplooien. Jij mag er zijn, en je mag gehoord en gezien worden! Muziek, vanuit het hart gespeeld, is altijd goed, ongeacht genre, of niveau. Kom eens langs tijdens een Best Music Experience, of maak een afspraak!