Aanmelden

Virtual Tour Artist in Progress

Live @ YouTube! 

Op zoek naar inspiratie?

Tijd voor nieuwe ideeen? Klaar met de zolderkamer?

Welkom! 

Fijn dat je hier bent, op deze website proberen we je zoveel mogelijk informatie te geven over ons Artist in Progress programma. 

Wil jij een jaar lang intensief werken aan je eigen artistieke ontwikkeling, samen met anderen die dezelfde drive en focus hebben als jij? 

Aarzel dan niet langer en spring met ons mee

Corona

Het blijft de komende tijd spannend met betrekking tot alle maatregelen die van overheiswege worden getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. BMEC houdt zich aan de richtlijnen zoals die voor het HBO onderwijs in Nederland van kracht zijn, voor zowel het Artist in Progress programma, als de vooropleiding Docent Muziek

Ons COVID-19 protocol

Live contact

Vooralsnog blijft echter onze insteek "live" contact met alle deelnemers. Online is er veel mogelijk, maar de essentie van wat wij hier doen is toch echt gelegen in het rechtstreekse onderlinge contact. Binnen de beperkingen die er momenteel zijn richten we het programma dus zo in dat we elkaar wel blijven ontmoeten op een fysieke locatie. Online ondersteuning is al niet meer weg te denken uit onze samenleving, dus dat zal ook in dit programma zijn opgenomen. In onze visie dient dit echter ter ondersteuning van het programma, maar kan het nooit een vervanging van het "live" programma zijn. 

Open Dagen

Als alternatief voor onze jaarlijkse Open Dag in april hebben we het live-stream drieluik "Virtual Tour Artist in Progress 20 21" uitgezonden. Deze zijn terug te zien op ons YouTube channel. 

Wij wensen iedereen alle sterkte, wijsheid, positieve energie en liefde toe! 

En veel zonlicht. 

En muziek. 

Coming up next

Vind het podium dat bij jou past

 

Word jij die inspirerende muziekdocent ?

Niet toegelaten? Geef je droom niet op!

Gezocht: Muzikale inspirator m/v

Op zoek naar jouw eigen weg? Een goed begin is het halve werk!

Leg jij straks de basis voor nieuw talent?

@INSTAGRAM

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.