Aanmelden

Aanbod

Afhankelijk van je insteek, wensen en ambities zijn er verschillende trajecten die je bij BMEC kunt doorlopen:

Artist in Progress

vooropleiding Rockacademie / HBO muziek (Artez, Codarts, HKU,  CvA Pop, e.a.) - Bachelor of Arts

Je bent niet alleen al (enigszins) gevorderd, maar hebt ook de serieuze ambitie om van muziek je vak te gaan maken. Je wil je graag optimaal voorbereiden op een voltijdstudie muziek op HBO niveau. Of misschien wil je je gewoon graag serieus en op niveau verder ontwikkelen, zonder nog te weten of je je wel echt op je plek zou voelen op een HBO muziekopleiding. 


Music Education

Officiële vooropleiding Docent Muziek Fontys Academie voor Muziekeducatie (Bachelor of Education)

Je wil je optimaal voorbereiden op een voltijdstudie Docent Muziek bij de Fontys Academie voor Muziekeducatie. Vergroot  je kansen op toelating tot deze gewilde opleiding door deze vooropleiding bijvoorbeeld te combineren met je eindexamenjaar HAVO of VWO. 

Extra programma's

Elk jaar organiseert BMEC verschillende events, seminars, workshops en sessies. Sommigen daarvan zijn eenmalig, anderen keren regelmatig terug op onze agenda. 

 

BMEC Bootcamp "Music Impact"

All inclusive 3-daags seminar op prachtige locatie in NL

Last van writers block? Zit je artistiek op een dood spoor? Barst je misschien juist van de creativiteit en wil je aan de slag met mensen? Tijdens dit geheel verzorgde drie-daagse seminar kun je je artistieke batterij weer even helemaal opladen (of er nog een bij nemen;-).  

 

 

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.