Aanmelden

Carlota, you rock!

 

Over wilskracht, hoop en liefde. Onvoorwaardelijk. Naar aanleiding van haar nominatie voor de Jacques de Leeuwprijs 2019. 

 

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren... 

Ze kwam binnen, wat schuchter, en gespannen maar met een bepaalde vastberadenheid. Met tight jeans, een baggy sweater en die weelderige lokken. En natuurlijk een gitaar. En een afwijzing van de Rockacademie op zak. Ze had een droom, en was uit Spanje naar Nederland gekomen om die droom te verwezenlijken, ook al was niet iedereen in haar directe omgeving ervan overtuigd dat dat enige kans van slagen had. Ze kon echter niet anders, ze moest. Dus ze ging. Ze deed toelating. Ze werd afgewezen. Maar met hangende schouders terug naar Spanje? Nee.

Ze zat tegenover me, speelde en zong. Liet me horen wat ze allemaal had gedaan met muziek, met de gitaar. Vertelde me wat ze zocht. Vroeg me of we haar konden helpen. Haar liefde voor muziek maken, haar muzikaliteit en haar vastberadenheid spraken uit alles wat ze deed. Ze kon echt niet anders, ze moest. Dat hoefde ze niet te zeggen. Dat voelde ik.

Die innerlijke kracht, die overtuiging, die absolute noodzaak is voelbaar geweest in elke noot die ik in de jaren die op deze eerste ontmoeting volgden van haar heb mogen horen. Die kracht heeft ze nodig gehad, want ondanks haar talent en toewijding heeft ze de nodige afwijzingen moeten verwerken. Maar opgeven? Nee.

En nu…. nu wordt je unieke stem gehoord Carlota López Van de Logt. Jouw stem. Jouw gitaar. Een bron van inspiratie voor ons allemaal. Of je die prijs nu wel of niet in de wacht sleept, voor ons heb je allang “gewonnen”.

Jij bent wat je speelt!

 

Emiel Scholsberg

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.