Aanmelden

Sta op en maak! 

De cultuursector staat wereldwijd flink op zijn kop. Spotify heeft zojuist YouTube-gigant Joe Rogan voor een slordige $100 miljoen binnengehaald in ruil voor exclusiviteit. Zolderkamertjes zijn de venues van nu geworden. Festivals, tours en theatervoorstellingen worden ondertussen minstens een jaar overgeslagen, grote gezelschappen (Scapino ballet bijvoorbeeld) verliezen hun subsidiebasis, en temidden van alle onrust moeten veel artiesten, musici en overige entertainers naarstig op zoek naar andere wegen om in hun levensonderhoud te kunnen blijven voorzien. Al met al is het COVID-19 virus er vooral in geslaagd om de illusie van zekerheid in ons overgeorganiseerde Nederland genadeloos aan de kaak te stellen.

De vele vraagtekens die nu opduiken met betrekking tot het realiseren van een (artistieke) carrière zijn er echter altijd al geweest… Nu wordt alleen maar meer dan ooit duidelijk uit welk hout je gesneden moet zijn om desondanks gevolg te geven aan de diepgewortelde wens om een loopbaan als artiest op te bouwen.  Ook is het nu meer dan ooit duidelijk dat artiesten elkaar nodig hebben, om te kunnen blijven doen wat ze doen. Een organisatie als SENA begrijpt dit, en ondersteunt vanuit dit begrip vele artiesten die het op dit moment moeilijk hebben.

We zijn dan ook erg dankbaar voor de steun die we van de SENA hebben ontvangen voor de realisatie van ons AiP Album Release project, het verzamelalbum met werken van de deelnemers van het afgelopen, bizarre seizoen '19 - '20. Dit soort projecten, waarbij het samen maken en in de wereld brengen van muziek positieve energie opwekt, verbindt artiesten op een manier die levenslang van waarde blijft. Contact en verbinding zijn immers precies die dingen die het werk van een artiest haar bestaansrecht geven. 

Precies daarom ook roepen we alle makers op: houd moed, en blijf maken! 

Warme groet, 

Emiel Scholsberg

www.artistinprogress.nl

 

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.