Aanmelden
Latest news

Dock Zuid en BMEC slaan handen ineen

Dock Zuid en BMEC slaan handen ineen
1 oktober 2020

Samen is veel fijner... 

Inmiddels is het officieel en hebben BMEC en Dock Zuid hun voorgenomen samenwerking handen en voeten gegeven door een gezamenlijke intentieverklaring te ondertekenen. 

Door zich als huurder bij Dock Zuid te vestigen heeft BMEC een belangrijke stap gezet in de verwezenlijking van een droom waar oprichter en directeur Emiel Scholsberg zich al jaren voor inzet en aan bouwt. Hierin vond hij met zijn toegewijde team een geweldige partner in crime in de bevlogen pioniers van Dock Zuid. 

Dock Zuid is een thuishaven voor muziek, en dan met name voor de Brabantse muziekscene, opererend vanuit de bruisende stad Tilburg. Professionele makers worden hier gestimuleerd, uitgedaagd, ondersteund en gefaciliteerd, en krijgen de ruimte om nieuwe paden te verkennen. Een geweldig klimaat voor ons Artist in Progress programma! 

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we met alles wat BMEC te bieden heeft een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de makerscultuur hier in Tilburg, door de uitkomsten van alle artistic research van de artiesten die aan dit programma meedoen te delen. Dit doen we in de vorm van alle mogelijk podia die we daarvoor kunnen realiseren: live (voor zover mogelijk uiteraard), online, videoproducties, muziekproducties, voorstellingen, webcontent, ontmoetingen, dialoogsessies, en wat dies meer zij.  

Word je al enthousiast? Aarzel niet en neem contact met ons op. We hopen je dan ook te kunnen ontmoeten op onze nieuwe stek aan de Ringbaan Oost. 

 

 

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.