Aanmelden
Latest news

Open Dag BMEC 2 juni

Open Dag BMEC 2 juni
2 mei 2013

 Met Pearl Jozefzoon, Michael Katon, Arthur Lijten

BMEC heeft dit jaar nogal het een en ander te vieren! Bijvoorbeeld dat we sinds 1 mei jongstleden op een prachtige nieuwe locatie zijn begonnen. Of dat we in samenwerking met Stichting Luctor de Instrumentheek hebben opgestart. Of dat we inmiddels een langgekoesterde droom kunnen verwezenlijken: een plek waar alle popmuziekdisciplines samenkomen: gitaar, drums, bas, keys, zang, percussie, bandlessen, DJ productie, in een setting die past bij de BMEC visie.  Of dat we inmiddels een geweldig fijn docententeam hebben, dat al jaren met grote toewijding hard werkt om het beste uit zichzelf en de BMEC cursisten te halen. Of dat we de beste vooropleiding Rockacademie van Nederland hebben. Of dat we inmiddels het vijfde Best VETstival organiseren!

Ja, gewoon in Best!

Kortom: alle reden voor een feestje! Genieten van de zang van Pearl Jozefzoon, masterclass bluesgitaar en natuurlijk een optreden van doorgewinterde US blueslegende Michael Katon (momenteel op tournee in Europa), of van de inspirerende drumworshops van Arthur Lijten, die zijn muzikaliteit, virtuositeit en artisticiteit op een geheel eigen wijze tot uiting brengt in zijn spel.  Het is allemaal mogelijk op zondag 2 juni. Gewoon in Best! 

Wil je meer weten over de unieke BMEC werkwijze?  Tijdens deze Open Dag is er volop de gelegenheid om al je vragen over ons onderwijs beantwoord te krijgen, of kennis te maken met onze docenten.

Meer info over het programma

 

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.