Aanmelden
Latest news

BMEC officieel geregistreerd voor Kort Beroepsonderwijs!

BMEC officieel geregistreerd voor Kort Beroepsonderwijs!
7 september 2018

CRKBO registratie is een feit

Goed nieuws voor onze (toekomstige) studenten! Na te hebben aangetoond dat we voldoen aan de strenge eisen die het CRKBO hanteert, hebben we weer een nieuwe mijlpaal kunnen realiseren, op weg naar onze toekomstplannen. Met ingang van het huidige cursusjaar vallen onze vooropleidingen "Artist in Progress" voor studies aan de Fontys Rockacademie Tilburg, Artez Popacademie Enschede, Codarts Rotterdam, Conservatorium van Amsterdam Pop, HKU Utrecht, Conservatorium Haarlem, AMPA Tilburg, maar ook "Music Education" voor de Fontys Academie voor Muziekeducatie Tilburg voortaan onder het zogeheten "Kort Beroepsonderwijs". Hiertoe staat BMEC officieel vermeld in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs, dat wordt erkend door de Belastingdienst. Dat betekent :

  • Studiekosten aftrekbaar bij de belasting
  • BTW-vrijgesteld onderwijs, ongeacht leeftijd van de student (scheelt eventjes 21%). Dat is een voordeel dat we volledig doorberekenen aan onze studenten!

Onze Music Education vooropleiding is inmiddels van start gegaan met een groep enthousiaste en gedreven studenten, maar voor ons "Artist in Progress" programma zijn er nog enkele plaatsen vrij! Aarzel niet, zet die eerste stap op weg naar je droom, en maak nu nog een afspraak voor een persoonlijke intake sessie met Emiel Scholsberg

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.