Aanmelden
Latest news

Sena Performers Muziekproductiefonds steunt AiP vinylrelease!

Sena Performers Muziekproductiefonds steunt AiP vinylrelease!
19 juni 2020

Sena steunt BMEC AiP project

De Raad van Aangeslotenen besloot medio maart 2020 een extra tranche van het Sena Performers Muziekproductiefonds beschikbaar te stellen.  De extra aanvraagronde bleek een overweldigend, maar ook pijnlijk succes. Bij een beschikbaar bedrag van 300.000 euro kwamen in enkele weken tijd voor ruim 500 projecten aanvragen binnen voor een bedrag van 2,3 miljoen euro. Een bevestiging van de grote nood in de sector! 

Dankbaar

We zijn dan ook ongelofelijk dankbaar dat ons project, ondanks de enigszins afwijkende insteek, temidden van al deze aanvragen bijna volledig werd gehonoreerd! Hierdoor is het ondanks alle uitdagingen waarvoor we ons geplaats zien deze roerige tijden toch mogelijk om vorm te geven aan datgene wat we de samenleving met het Artist in Progress programma willen teruggeven. 

 

Verzamelalbum AiP artiesten

Dit verzamelalbum is een manier waarop we samen met alle betrokkenen alsnog vorm en inhoud kunnen geven aan datgene waar we in geloven, nu het jaarlijkse Artistic Research Festival niet meer gehouden kon worden. Er zal eigen werk op staan van de artiesten die dit jaar aan het AiP programma deelnemen en dat ook tijdens dit jaar is gemaakt. 

Online én op vinyl

Dankzij de steun van het Sena Performers Muziekproductiefonds zijn we nu niet alleen in staat om dit album online uit te brengen, maar het ook op vinyl te laten persen. Een tastbaar resultaat, dat je echt vast kunt houden. Even niet digitaal. Maar gewoon echt..... Compleet met artwork, en leuke feitjes erop vermeld.

Om even echt voor te gaan zitten, en op je in te laten werken. Binnenkort meer nieuws!!! 

 

 

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.