Aanmelden
Latest news

Start "Artist in Progress v2" 2022

Start
26 maart 2021

Artist in Progress version 2


Na ruim een decennium ervaring opgedaan te hebben met onze vooropleidingen voor de HBO muziekopleidingen in Nederland, zijn we in 2018 van start gegaan met een driejarige pilot. Al onze ervaringen, vragen, wensen en gedachten over artistieke ontwikkeling en de manier waarop deze vormgegeven zou kunnen worden, verwerkten we in een nieuw concept. We noemden het: “Artist in Progress”, en maakten op basis van dit concept ontwerp voor een jaarprogramma dat geheel is gebaseerd op de principes van artistic research. Een programma dat zich volledig richt op de artistieke ontwikkeling van de deelnemers door het creatieve proces centraal te stellen in alles wat we doen.

Let op! Zeer krachtig

Als er één ding is dat de afgelopen drie veelbewogen, leerzame en vooral inspirerende programmaseizoenen ons hebben laten zien is het wel dat dit concept “Artist in Progress”(refererend aan het gezegde “work in progress”) een heel krachtig middel is om je eigen grenzen als maker te verleggen, om in verbinding te komen met je creatieve kern, en je vanuit die kern te (leren) verbinden met anderen om je heen.

Leap of faith

Toen we de pilot ontwierpen, kwam dat voort uit een innerlijke behoefte die we voelden om een veilige, inspirerende plek te bieden waar makers op deze manier samen met elkaar en door elkaar mogen groeien. We hadden een idee, en sprongen in het diepe, samen met onze eerste lichting AiP deelnemers. Het was intens, confronterend, verrijkend, en eiste veel van zowel onszelf als onze deelnemers. Gesterkt echter door alles wat wij zelf en onze deelnemers tijdens deze pilot hebben mogen ervaren, durven we inmiddels te stellen dat het bestaansrecht van dit programma onomstotelijk vast is komen te staan.

 

I believe somewhere there's a place where we belong - Kate Bush & Peter Gabriel

Ja, er is behoefte aan een plek waar makers in elkaars gezelschap hun eigen pad kunnen vinden en/of vervolgen. Een plaats waar je je zowel op ambachtelijk gebied kunt ontwikkelen, je creatieve ambities voor jezelf helder kunt krijgen en kunt bepalen hoe je de verwezenlijking daarvan op een voor jou passende manier vorm wil geven, en waar datgene wat je maakt niet wordt be-, of veroordeeld, maar steeds onderdeel mag zijn van de bij tijd en wijle zeer kronkelende weg die je aflegt als creator. Maar ook een plaats waar je jezelf tegenkomt, waar je wordt geconfronteerd met precies die dingen die voor een artiest de drijfveer vormen om te maken wat hij/zij maakt. Ja, er is behoefte aan zo’n plaats waar al deze dingen er mogen zijn. Een plaats waar je simpelweg mag ZIJN.

Start Artist in Progress 2022

In september 2022 gaat dan ook een langgekoesterde droom van ons in vervulling: we starten dan met Artist in Progress v2!

In dit programma zullen al onze ervaringen en ideeën zijn verwerkt die we de afgelopen jaren tijdens de AiP pilot hebben opgedaan. Het komende seizoen 2021 - 2022 zal voor ons dan ook volledig in het teken staan van de voorbereidingen voor en doorontwikkeling van het nieuwe jaarprogramma waarmee we in september 2022 gaan starten, en is er derhalve geen lopend programma-aanbod. 

Iets voor jou?

Dit programma is speciaal voor makers. Voor artiesten die vanuit een diepgevoelde noodzaak zelf creëren, zelf schrijven, produceren, vanuit hun eigen klankvoorstelling. Het maakt niet uit welk(e) instrument(en) je bespeelt, of je al of geen “echte” vocalist bent, of je muziektheoretisch voldoende onderlegd bent, of je al of geen ervaring hebt, of je al of niet “succesvol” bent met je eigen repertoire, in welk(e) genre(s) je je beweegt, hoe oud of jong je bent, wie jij allemaal kent, wie jou wel/niet kent, of je al precies kunt zeggen wat je wil of niet wil, etc. Wat wèl uitmaakt: de wil om dit avontuur aan te gaan! De wil om toegewijd te zijn aan je eigen talenten. Het Artist in Progress v2 programma werkt daarbij als een spiegel; het confronteert zowel de deelnemers als onszelf voortdurend met het belang van het voelen van de innerlijke noodzaak om te doen wat je doet. Alles is gericht op wie jij bent, en dat wat jij gemaakt hebt, nu maakt, en wil gaan maken. Geeft dat vrijheid? JA! Is dat vrijblijvend? NEE! Want het gaat over dingen die je simpelweg moet doen. Omdat dat is wie je bent.

Afspraak

Wil je meedoen? Wil je weten wie wij zijn, waar we voor staan, en of wij bij jou passen? Wil je weten of dit programma bij jou past? Maak dan een afspraak voor een persoonlijke intakesessie of ga voor een Art Career Consult.

Wie weet spring jij dan in september 2022 samen met ons in het diepe!

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.