Aanmelden

Virtual Tour Artist in Progress

Live @ YouTube! 

Op zoek naar inspiratie?

Tijd voor nieuwe ideeen? Klaar met de zolderkamer?

JijenIk.jpg 

 

FRMR270618.jpg 

"Op 17-jarige leeftijd raakte ik geheel verslingerd aan de elektrische gitaar, nadat een vriend mij in aanraking bracht met de kleurrijke wereld van fenomeen Jimi Hendrix."

Emiel Scholsberg

Met audio van live registraties van Jimi als enige bron leerde hij zichzelf al luisterend spelen. Gedurende de jaren die volgden werd de wens om in de muzikale voetsporen van mr. Hendrix te treden steeds sterker. Uiteindelijk besloot Emiel zijn studie Theologie aan de Universiteit van Tilburg te staken, om zijn droom echt na te gaan jagen en zich helemaal op muziek te kunnen gaan concentreren.

In 1999 werd Emiel toegelaten tot de eerste lichting studenten van de inmiddels (inter)nationaal bekende Fontys Rockacademie waar hij tijdens en na zijn afstuderen (2004 Bachelor of Arts, 2005 Docent Muziek) al werkzaam was als docent en studieloopbaanbegeleider. De schat aan ervaring die hij zowel live als in de studio heeft mogen opbouwen als gitarist, bassist, zanger, arrangeur, componist, bandleider en sessieleider stelde hem in staat om een geheel eigen visie op modern muziekonderwijs en op de specifieke begeleiding van talent te ontwikkelen en deze visie te realiseren in de vorm van een innovatief centrum voor popmuziekeducatie waar hij met veel plezier als directeur van Stichting BMEC leiding aan geeft.

Dit centrum is een broedplaats van creativiteit en innovatie, waar allerlei ideeën met betrekking tot popmuziekeducatie gestalte worden gegeven, getoetst aan de realiteit,  en verder ontwikkeld tot volwaardige, maar altijd in beweging blijvende trajecten die niet alleen instituten als de Fontys Rockacademie te Tilburg en vele andere HBO muziekopleidingen jaarlijks van succesvolle studenten voorzien, maar studenten vooral waardevolle inzichten geven bij het vinden van hun eigen weg in de muziekindustrie. 

Sedert september 2011 is Emiel eveneens werkzaam als hoofdvakdocent Gitaar en docent Muzikaal Leiderschap aan de Fontys Academie voor Muziekeducatie.

In 2017 ontving hij na twee maanden studie aan het vermaarde Berklee College of Music een scholarship voor lessen bij o.a. David Fiuczynski, Bruce Bartlett, Tim Miller, Rick Peckham, e.a.

In 2018 studeerde hij cum laude af als Master of Music aan het conservatorium van Tilburg in "Jazz improvisation". Zijn begeleiders in dit proces: Tim Langedijk, Scott McGill, Willem Kühne, Jeroen van Vliet e.a.

MissionAccomplished2018.jpg


Daarnaast is Emiel als zanger/gitarist/componist de frontman van zijn formatie Frimangron, organiseerde hij 10 jaar lang de fameuze maandelijkse  Frimangron Sunday Sessions, en bovendien altijd bezig met nieuw materiaal voor een volgend Frimangron album.

17814267_1310275119079720_5026926474184037593_o.jpg

Bovendien zet hij zich als directeur van Stichting Luctor in voor het verder toegankelijk maken van culturele evenementen waarbij muziek centraal staat.

 

Zijn credo: Let's share music!

Facebookpage Frimangron

Facebookpage Emiel

 

 

 

 

 

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.