Aanmelden

Aanbod

Afhankelijk van je insteek, wensen en ambities zijn er verschillende trajecten die je bij BMEC kunt doorlopen:

Artist in Progress

vooropleiding Rockacademie / HBO muziek (Artez, Codarts, HKU,  CvA Pop, e.a.) - Bachelor of Arts

Je bent niet alleen al (enigszins) gevorderd, maar hebt ook de serieuze ambitie om van muziek je vak te gaan maken. Je wil je graag optimaal voorbereiden op een voltijdstudie muziek op HBO niveau. Of misschien wil je je gewoon graag serieus en op niveau verder ontwikkelen, zonder nog te weten of je je wel echt op je plek zou voelen op een HBO muziekopleiding. 


Music Education

Officiële vooropleiding Docent Muziek Fontys Academie voor Muziekeducatie (Bachelor of Education)

Je wil je optimaal voorbereiden op een voltijdstudie Docent Muziek bij de Fontys Academie voor Muziekeducatie. Vergroot  je kansen op toelating tot deze gewilde opleiding door deze vooropleiding bijvoorbeeld te combineren met je eindexamenjaar HAVO of VWO. 

Extra programma's

Elk jaar organiseert BMEC verschillende events, seminars, workshops en sessies. Sommigen daarvan zijn eenmalig, anderen keren regelmatig terug op onze agenda. 

 

BMEC Bootcamp "Music Impact"

All inclusive 3-daags seminar op prachtige locatie in NL

Last van writers block? Zit je artistiek op een dood spoor? Barst je misschien juist van de creativiteit en wil je aan de slag met mensen? Tijdens dit geheel verzorgde drie-daagse seminar kun je je artistieke batterij weer even helemaal opladen (of er nog een bij nemen;-).  

 

 

Vooropleiding Rockacademie een brug naar succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition), inclusief bandcoaching én CA training (solfège). Na meer dan 10 jaar zijn we niet alleen hofleverancier voor de Rockacademie maar leveren we daarnaast ook vele succesvolle studenten aan andere HBO muziekopleidingen.

Vooropleiding begint nooit te vroeg

Ervaring is een kostbaar goed. Je krijgt door de praktijkgerichte opzet van de vooropleiding volop de gelegenheid om de ervaring op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde is voor het vinden van zijn of haar weg in de jungle die "muziekindustrie" heet. 

Vooropleiding bij BMEC opent deuren

Voor veel mensen die aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, is het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens deze vooropleiding werk je met allemaal mensen die net als jij graag verder willen komen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

Vooropleiding "Artist in Progress" uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. We werken genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen? We werken graag met jou aan jouw muziek. Onze vooropleiding is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

The art of rhyme... Hone your skills!

Woordkunstenaars weet je welkom! In deze wereld, beheerst door social media, is het een steeds grotere uitdaging om tot je eigen, unieke sound te komen en daar publiek voor te vinden. Nederlandstalig, Engelstalig, no-matter-what-voor-talig, onze vooropleiding is gericht op het versterken van je artistieke statement. Heb jij wat te vertellen..?