Aanmelden

Focus en inspiratie

"Soms heb je gewoon weer even een vonk nodig..." 

Creativiteit blijkt vaak een nogal grillig fenomeen. Het komt en gaat, onvoorspelbaar, ongrijpbaar en ondoorgrondelijk. De spreekwoordelijke vonk... Voeg daar het grote aantal afleidende factoren dat onze huidige samenleving kenmerkt aan toe, en het wordt al snel duidelijk dat het er voor "makers" niet eenvoudiger op is geworden om überhaupt tot creëren te komen. Kant en klare oplossingen hiervoor zijn er niet, maar toch zijn er altijd mogelijkheden! 

 

Invite your creativity, and be a welcoming host

 

De ervaring leert dat creativiteit vaak “de kop op steekt” als de omstandigheden zich hier in voldoende mate voor lenen. Wat blijkt er nodig:

* Tijd
* Ruimte
* Verbinding


Deze factoren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en bepalen dan ook de opzet en inhoud van het hele weekendprogramma.

De eenvoud van ons verblijf, de alomheersende rust, de weidse omgeving, de gezamenlijke momenten, het onderlinge contact, de gezonde voeding, het onthaasten, en de samenstelling van het gevarieerde programma dragen allen bij tot de focus die creativiteit van ons verlangt. We geloven in het aanbieden van de mogelijkheid om even - al is het maar voor een weekend - gehoor te kunnen geven aan de vaak diepgevoelde wens om creativiteit (weer) te kunnen laten stromen.

 

IMG_0742.jpg
Maas, Heppeneert

Over de locatie:

Het programma vindt plaats op het privéterrein van / in een rustieke oude boerenwoning, in het eeuwenoude bedevaartsdorpje Heppeneert. Dit kleine Maasdorpje had en heeft zijn roots nog steeds in de landbouw. De boerenstiel is er nog steeds aanwezig. De uitgestrekte weilanden en akkers vormen het kader dat landelijke rust uitstraalt. Dit geeft aan de bezoeker in de opeenvolgende seizoenen, een variatie aan uitzicht en beleving met steeds een direct verbonden gevoel met moeder natuur.

 

Kapel-Heppeneert.jpg

 

Wie Heppeneert kent weet dat er maar één kant van de weg naar het monumentale kerkje bebouwd is. Een oud gezegde ‘In Heppeneert bakt men de pannenkoek maar aan één kant’ is ook vandaag nog steeds typerend.

 

Vogelvlucht-Heppeneert.jpg

Aan de andere kant van de weg is er het zogenaamde muurtje, verankerd op een winterdijk, dat de bewoning afzoomt van de weidse Catharinaweerd. Hier vindt men een weilandendiversiteit met wat typische canadabomen die door de Maas in haar meander geboetseerd is. Deze waterkeringsmuur en dijk, door de vroegere bewoners aangelegd na de overstromingen van 1926, doet nog steeds dienst en moet hun ’hebben en houden’ beschermen tegen de grillen van de Maas.

Heppeneert-weggetje.jpg

Eenvoud = focus

Tijdens het weekend vinden alle workshops en sessies plaats in de oude boerenwoning aan de Duivelsbrugweg. Hier gebruiken we samen ook de gezonde maaltijden, die ter plaatse met liefde en aandacht vers worden bereid door onze veelzijdige en vakkundige kok. Rondom deze woning overnachten de deelnemers in eigen kampeermiddelen, op het afgesloten terrein dat is voorzien van een gezellige kampvuurplaats.  

Campfire-bushcraft-2.jpg