Aanmelden

Vooropleiding Rockacademie & vooropleiding docent Muziek

 

Vergroot nu zelf je kans op plaatsing op de Rockacademie!

Jaarlijks melden zich alleen al voor de Rockacademie een slordige 500 mensen aan. Met doorgaans maar zo'n 40 (voor het cursusjaar 2015 2016 waren het er zelfs maar ca 18!!!) beschikbare plaatsen per jaar, gelijkelijk te verdelen over alle 8 disciplines, lijkt het misschien een onbegonnen zaak. Maar toch...

Meteen een paar honderd plaatsen overslaan?


Je kunt bij BMEC jouw kansen echter aanzienlijk vergroten om op de Rockacademie toegelaten te worden. Als één van de eersten en als enige in heel Nederland bieden we een uniek programma aan dat deelnemers een evenzeer unieke garantie biedt. Sluit je de License To Rock vooropleiding met goed gevolg af, dan krijg je namelijk een aanbeveling van BMEC mee en sla je automatische de eerste zware selectieronde in de toelatingsprocedure over. Jazeker! Dan mag je dus meteen deelnemen aan de tweede ronde (auditie en gehoortest).


Officially licensed by Fontys Rockacademie!

Vanaf 07 november 2008 mag BMEC als een van de eersten in Nederland zich officieel presenteren als houder van de unieke Rockacademie licentie. Dit houdt in dat wij zelf kandidaten mogen aandragen voor het officiële toelatingsexamen Rockacademie, uiteraard alleen indien wij dezen daartoe geschikt achten.


Hiervoor dient wel een speciaal traject gevolgd te worden, afgestemd op niveau en ontwikkeling van de desbetreffende aspirant Rockacademicus. Een traject dat een goede voorbereiding biedt op het unieke onderwijs en de karakteristieke werkwijze van de Rockacademie.

 

Vooropleiding Fontys Academie voor Muziekeducatie (docent Muziek)

Wil je je optimaal voorbereiden op een studie aan de Academie voor Muziekeducatie? Wil je weten of het vak docent Muziek jou op het lijf geschreven is? Als je deze vooropleiding, die in nauwe samenwerking met Fontys Hogeschool voor de Kunsten wordt verzorgd, succesvol afsluit, ben je verzekerd van een probleemloze start van een boeiende, maar intensieve studie docent Muziek.  

 

Ook voor andere HBO muziekopleidingen

Ook voor specifieke voorbereidingen op toelatingsexamens voor andere muziekopleidingen (Conservatoria, Herman Brood academie, Popacademie, etc.) zijn er mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op.

 

 

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.