Aanmelden
Coming up next
Artistic Research Festival 2019
28 juni, 19:30 - 30 juni 2019, 23:59

Artistic Research Festival 2019

Categorie: Optredens - live muziek
Locatie: BMEC Artist in Progress, Jacob van Wassenaerstraat 69, 5684 CR, Best

Artistic research centraal

In 2019 gaat BMEC van start met een nieuw festival, waarmee we ons Artist in Progress programma afsluiten en de zomervakantie inluiden. Drie dagen lang valt er een afwisselende, doorlopende programmering van de meest uiteenlopende acts te genieten. De rode draad tijdens het festival wordt gevormd door artistic research. Het experiment staat centraal. De meest wonderbaarlijke dingen worden vaak per ongeluk, bij toeval, in het experiment gevonden. Creativiteit wordt tot het uiterste uitgedaagd in situaties die de artiest niet meer onder controle heeft. Dit voortdurend balanceren op de grens tussen het bewuste en het onbewuste leidt de artiest tot dat wat hij maakt. Het publiek vormt in dit boeiende proces een onmisbare schakel. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om deel te hebben aan de spannende zoektocht, en om samen met onze artiesten te ervaren hoe het is om de veilige, gebaande paden te verlaten en andere, of zelfs nieuwe werelden te verkennen. 

 

Festival Programmering

Er zullen gedurende het hele festival optredens, workshops en presentaties verzorgd worden door zowel BMEC Faculty Artists als BMEC Guest Artists.

 

Line up volgt zodra bekend.  

Vooropleiding Rockacademie een brug naar succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition), inclusief bandcoaching én CA training (solfège). Na meer dan 10 jaar zijn we niet alleen hofleverancier voor de Rockacademie maar leveren we daarnaast ook vele succesvolle studenten aan andere HBO muziekopleidingen.

Vooropleiding begint nooit te vroeg

Ervaring is een kostbaar goed. Je krijgt door de praktijkgerichte opzet van de vooropleiding volop de gelegenheid om de ervaring op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde is voor het vinden van zijn of haar weg in de jungle die "muziekindustrie" heet. 

Vooropleiding bij BMEC opent deuren

Voor veel mensen die aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, is het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens deze vooropleiding werk je met allemaal mensen die net als jij graag verder willen komen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

Vooropleiding "Artist in Progress" uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. We werken genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen? We werken graag met jou aan jouw muziek. Onze vooropleiding is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

The art of rhyme... Hone your skills!

Woordkunstenaars weet je welkom! In deze wereld, beheerst door social media, is het een steeds grotere uitdaging om tot je eigen, unieke sound te komen en daar publiek voor te vinden. Nederlandstalig, Engelstalig, no-matter-what-voor-talig, onze vooropleiding is gericht op het versterken van je artistieke statement. Heb jij wat te vertellen..?