Aanmelden
Coming up next
Basil Kühne -
16 februari, 13:45 - 14:45

Basil Kühne - "Creativiteit in de studio"

Categorie: Artist Presentation
Locatie: BMEC Artist in Progress, Jacob van Wassenaerstraat 69, 5684 CR, Best

"Om een goede song te schrijven, moet je er veel schrijven" -Basil Kühne

Bio

Basil begon zijn muzikale carrière al jong als componist/gitarist in de jazz funk band "Moiré" met zijn broer Remko.

Via hem leerde hij Crip Theeuwes kennen met wie hij door diverse muzikale projecten naam begon te maken als songwriter en producer. Met de Belgische band “Linus” had Basil in 2004 zijn eerste release op een major label: Sony Music.

Hij schreef tracks met Ivan Peroti (Sven Hammond), Tjeerd Oosterhuis, Jennie Lena, Fresku, Shary-Ann, Nivillac, D-Felic, Woordlooiers en vele anderen. Grootste successen had Basil met Alain Clark, met wie hij aan de plaat “Live it Out” werkte en als gitarist door Europa toerde van 2007 t/m 2011.

Hij bouwde een nieuwe studio in Almere waar hij na de EP “The Lighthouse” met zangeres DIEDE werkt aan een nieuwe playlist die in 2018 uit gaat komen.

Basil is ook een veelgevraagd media componist. Hij produceerde uiteenlopende muziek voor commercials, o.a. Bax-Shop, Iglo, Perry Sport, Levi's, Hans Anders, Intertoys en Jumbo. Hij is al meer dan 10 jaar verantwoordelijk voor de audio branding van NPO 1.

Of het nu gaat om een song, een audio logo of een commercial; Basil werkt altijd onbevangen met passie aan muziek. Het ontstaan van een muzikaal idee vindt hij het mooiste dat er is.

Vooropleiding Rockacademie een brug naar succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition), inclusief bandcoaching én CA training (solfège). Na meer dan 10 jaar zijn we niet alleen hofleverancier voor de Rockacademie maar leveren we daarnaast ook vele succesvolle studenten aan andere HBO muziekopleidingen.

Vooropleiding begint nooit te vroeg

Ervaring is een kostbaar goed. Je krijgt door de praktijkgerichte opzet van de vooropleiding volop de gelegenheid om de ervaring op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde is voor het vinden van zijn of haar weg in de jungle die "muziekindustrie" heet. 

Vooropleiding bij BMEC opent deuren

Voor veel mensen die aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, is het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens deze vooropleiding werk je met allemaal mensen die net als jij graag verder willen komen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

Vooropleiding "Artist in Progress" uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. We werken genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen? We werken graag met jou aan jouw muziek. Onze vooropleiding is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

The art of rhyme... Hone your skills!

Woordkunstenaars weet je welkom! In deze wereld, beheerst door social media, is het een steeds grotere uitdaging om tot je eigen, unieke sound te komen en daar publiek voor te vinden. Nederlandstalig, Engelstalig, no-matter-what-voor-talig, onze vooropleiding is gericht op het versterken van je artistieke statement. Heb jij wat te vertellen..?