Aanmelden
Coming up next
Basil Kühne -
25 januari, 14:00 - 15:00

Basil Kühne - "Op zoek naar de klank van het beeld"

Categorie: Artist Presentation
Locatie: BMEC Artist in Progress, Jacob van Wassenaerstraat 69, 5684 CR, Best

"Om een goede song te schrijven, moet je er veel schrijven" -Basil Kühne

Bio

Basil begon zijn muzikale carrière al jong als componist/gitarist in de jazz funk band "Moiré" met zijn broer Remko.

Via hem leerde hij Crip Theeuwes kennen met wie hij door diverse muzikale projecten naam begon te maken als songwriter en producer. Met de Belgische band “Linus” had Basil in 2004 zijn eerste release op een major label: Sony Music.

Hij schreef tracks met Ivan Peroti (Sven Hammond), Tjeerd Oosterhuis, Jennie Lena, Fresku, Shary-Ann, Nivillac, D-Felic, Woordlooiers en vele anderen. Grootste successen had Basil met Alain Clark, met wie hij aan de plaat “Live it Out” werkte en als gitarist door Europa toerde van 2007 t/m 2011.

Hij bouwde een nieuwe studio in Almere waar hij na de EP “The Lighthouse” met zangeres DIEDE werkt aan een nieuwe playlist die in 2018 uit gaat komen.

Basil is ook een veelgevraagd media componist. Hij produceerde uiteenlopende muziek voor commercials, o.a. Bax-Shop, Iglo, Perry Sport, Levi's, Hans Anders, Intertoys en Jumbo. Hij is al meer dan 10 jaar verantwoordelijk voor de audio branding van NPO 1.

Of het nu gaat om een song, een audio logo of een commercial; Basil werkt altijd onbevangen met passie aan muziek. Het ontstaan van een muzikaal idee vindt hij het mooiste dat er is.

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.