Aanmelden
Coming up next
Geannuleerd (onder voorbehoud): Artistic Research Festival 2020
27 juni, 13:00 - 28 juni 2020, 22:00

Geannuleerd (onder voorbehoud): Artistic Research Festival 2020

Categorie: Optredens - live muziek
Locatie: BMEC Artist in Progress, Jacob van Wassenaerstraat 69, 5684 CR, Best

Artistic research centraal

In 2019 startte BMEC met een nieuw festival, waarmee we ons Artist in Progress programma afsloten en de zomervakantie inluidden. Dit bleek een zeer geslaagd experiment, dus met vreugde geven wij kennis van een nieuwe jaarlijkse traditie die is geboren!  

Twee dagen lang valt er een afwisselende, doorlopende programmering van de meest uiteenlopende acts te genieten. De rode draad tijdens het festival wordt gevormd door artistic research. Het experiment staat centraal. De meest wonderbaarlijke dingen worden vaak per ongeluk, bij toeval, in het experiment gevonden. Creativiteit wordt tot het uiterste uitgedaagd in situaties die de artiest niet meer onder controle heeft. Dit voortdurend balanceren op de grens tussen het bewuste en het onbewuste leidt de artiest tot dat wat hij maakt. Het publiek vormt in dit boeiende proces een onmisbare schakel. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om deel te hebben aan de spannende zoektocht, en om samen met onze artiesten te ervaren hoe het is om de veilige, gebaande paden te verlaten en andere, of zelfs nieuwe werelden te verkennen. 

 

Festival Programmering

Er zullen gedurende het hele festival optredens verzorgd worden door zowel BMEC Faculty Artists als BMEC Guest Artists. Ook zal er informatie worden gegeven over het Artist in Progress programma

Meer info volgt zodra bekend 

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.