Aanmelden
Coming up next
Nienke Lohuis -
1 juni, 13:45 - 14:45

Nienke Lohuis - "Kwetsbaarheid - Relevantie op het podium"

Categorie: Artist Presentation
Locatie: BMEC Artist in Progress, Jacob van Wassenaerstraat 69, 5684 CR, Best

"Ik vind dat we als artiesten wel degelijk een verantwoordelijkheid hebben in wat we overdragen en een voorbeeldfunctie hebben. Maar als muzikanten ook afleiding en luchtigheid mee moeten geven aan ons publiek.." - Nienke Lohuis

 

Bio

inlakech maakt dromerige folkpop. Soms groots en bombastisch, soms klein en intiem maar altijd direct herkenbaar en pakkend. inlakech is een vijfkoppige formatie van gedreven muzikanten rondom zangeres en songwriter Nienke Lohuis. Zij is de vaandeldrager die op haar eigen aanstekelijke wijze en met duidelijke noodzaak haar verhaal vertelt. Na een eerste kennismaking wordt snel duidelijk dat de muziek wordt geboren uit een zeldzame chemie tussen de muzikanten. Het vijftal kent haar muzikale krachten en doseert deze tot in de puntjes. Verschillende muziekstijlen worden zonder pardon gemixt en live pakt de band graag uit met meer theatrale aspecten. Qua geluid kun je het zoeken in de hoek van Fink, Bon Iver, Ben Howard en Fleetwood Mac.

Gedurende 2013 en 2014 tourde inlakech door het land met de film De Nieuwe Wildernis. Daarnaast waren ze in 2014 waren ze tevens een weekend lang de ‘leuk-dat-je-wakker-band’ op 3FM. Tussen de bedrijven door sleepte Lohuis in datzelfde jaar zowel de Jacques de Leeuwprijs als de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard binnen. De stijgende lijn zetten ze goed door in 2015 middels onder ander deelname aan de Popronde.

Begin 2015 verscheen tevens het debuut van de band, de EP “ELEPHANTS”. Zowel bij het publiek als onder de critici werd de EP goed ontvangen, met opmerkingen als: “Dit debuut mag er wezen” (Kindamuzik) en “Een jaloersmakend debuut, waar hopelijk nog meer aan vast kleeft.” (LLUID). En dat is zeker het geval: de EP vormt het eerste deel van een tweeluik, waarvan de tweede helft al in de steigers staat. Daar waar ELEPHANTS de duidelijke introductie is van waar inlakech toe in staat is, is de band van plan om met haar tweede EP – die de titel ‘and BEARS’ zal gaan dragen – wederom uit te pakken.

inlakech is: Nienke Lohuis (lead zang), Bram Doreleijers (gitaar, zang), Barry Meulenbroek (drums, zang), Paul Snoeren (bas, zang), Rutger Martens (gitaar, zang).

 

Vooropleiding Rockacademie een brug naar succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition), inclusief bandcoaching én CA training (solfège). Na meer dan 10 jaar zijn we niet alleen hofleverancier voor de Rockacademie maar leveren we daarnaast ook vele succesvolle studenten aan andere HBO muziekopleidingen.

Vooropleiding begint nooit te vroeg

Ervaring is een kostbaar goed. Je krijgt door de praktijkgerichte opzet van de vooropleiding volop de gelegenheid om de ervaring op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde is voor het vinden van zijn of haar weg in de jungle die "muziekindustrie" heet. 

Vooropleiding bij BMEC opent deuren

Voor veel mensen die aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, is het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens deze vooropleiding werk je met allemaal mensen die net als jij graag verder willen komen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

Vooropleiding "Artist in Progress" uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. We werken genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen? We werken graag met jou aan jouw muziek. Onze vooropleiding is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

The art of rhyme... Hone your skills!

Woordkunstenaars weet je welkom! In deze wereld, beheerst door social media, is het een steeds grotere uitdaging om tot je eigen, unieke sound te komen en daar publiek voor te vinden. Nederlandstalig, Engelstalig, no-matter-what-voor-talig, onze vooropleiding is gericht op het versterken van je artistieke statement. Heb jij wat te vertellen..?