Aanmelden
Coming up next
OPEN DAG Artist in Progress
4 april, 10:00 - 17:00

OPEN DAG Artist in Progress

Categorie: Open Dagen
Locatie: BMEC Artist in Progress, Jacob van Wassenaerstraat 69, 5684 CR, Best

Ervaar het zelf! 

Ben jij een maker? Iemand die MOET creëren? Vaak blijkt het nog best een behoorlijke uitdaging om deze onbedwingbare behoefte aan creatief bezig zijn een plek te geven in het dagelijks leven, zelfs als je voltijd muziek studeert, of als professional al in die wereld actief bent. Zowel in het vak, als bij de huidige voltijdopleidingen kan het je zelfs overkomen dat je niet blijkt te "passen" in het systeem. Daardoor lopen mensen, ondanks hun bijzondere talenten, soms uiteindelijk helemaal vast in hun wens om iets met hun muziek op te bouwen, en zich daarin te blijven ontwikkelen. Wat is dan een goede volgende stap?  

Of je nu zingt, drumt, songs schrijft, beats produceert, pedalsteel speelt, soundscapes bouwt, vlogs maakt, droomt van je eigen wereldtour (of dit allemaal tegelijk doet).... De eerste stap is: simpelweg 1 concrete actie daadwerkelijk uitvoeren!  Daaruit volgt namelijk altijd iets nieuws. En dan ben je onderweg!

Zo zou het bezoeken van deze Open Dag wel eens het startpunt kunnen zijn van weer een nieuwe, boeiende reis! 

Artistic Research: It's a rollercoaster baby! 

Op een beeldschermpje kan het allemaal nog zo mooi gebracht worden, maar om een echt goede indruk te krijgen van de essentie van ons nogal uitdagende Artist in Progress programma, is niets beter dan  toch echt zelf kunnen ervaren, horen, voelen, zien wie wij zijn, wat we doen, hoe we dat doen, waarom we dat doen. 

Je maakt tijdens de Open Dag kennis met alle artiesten (studenten en docenten) die hier rondlopen, kunt persoonlijke antwoorden krijgen op je vragen over het programma, meelopen met de sessies, en er wordt veel praktische en inhoudelijke informatie gegeven over onze werkwijze:

  • Keynotes over Artistic Research als voorbereiding op het vak 
  • Toelichting jaarprogramma
  • Q & A Forum (vraag maar raak!)
  • Guest Artist presentations
  • Faculty Artist presentations
  • Keynote "Muziek en Theorie, hoe zit dat?"
  • Aanmelden voor & info over de persoonlijke intake sessies

 Gedurende de hele dag is er volop gelegenheid om vragen te stellen, bij de artiesten (wij spreken liever niet van "studenten") te informeren naar hun ervaringen, en kennis te maken met mensen die ook heel serieus bezig zijn met het vinden van hun weg in de wereld van de muziek. 

 

Het Artist in Progress programma is erg intensief, en we besteden elk jaar dan ook veel tijd en aandacht aan de persoonlijke intake sessies. Hier zullen we tijdens de Open Dag dan ook veel over kunnen vertellen. 

Vooropleiding Rockacademie een brug naar succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition), inclusief bandcoaching én CA training (solfège). Na meer dan 10 jaar zijn we niet alleen hofleverancier voor de Rockacademie maar leveren we daarnaast ook vele succesvolle studenten aan andere HBO muziekopleidingen.

Vooropleiding begint nooit te vroeg

Ervaring is een kostbaar goed. Je krijgt door de praktijkgerichte opzet van de vooropleiding volop de gelegenheid om de ervaring op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde is voor het vinden van zijn of haar weg in de jungle die "muziekindustrie" heet. 

Vooropleiding bij BMEC opent deuren

Voor veel mensen die aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, is het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens deze vooropleiding werk je met allemaal mensen die net als jij graag verder willen komen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

Vooropleiding "Artist in Progress" uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. We werken genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen? We werken graag met jou aan jouw muziek. Onze vooropleiding is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

The art of rhyme... Hone your skills!

Woordkunstenaars weet je welkom! In deze wereld, beheerst door social media, is het een steeds grotere uitdaging om tot je eigen, unieke sound te komen en daar publiek voor te vinden. Nederlandstalig, Engelstalig, no-matter-what-voor-talig, onze vooropleiding is gericht op het versterken van je artistieke statement. Heb jij wat te vertellen..?