Aanmelden
Coming up next
OPEN DAG Artist in Progress
4 april, 10:00 - 17:00

OPEN DAG Artist in Progress

Categorie: Open Dagen
Locatie: BMEC Artist in Progress, Jacob van Wassenaerstraat 69, 5684 CR, Best

Ervaar het zelf! 

Ben jij een maker? Iemand die MOET creëren? Vaak blijkt het nog best een behoorlijke uitdaging om deze onbedwingbare behoefte aan creatief bezig zijn een plek te geven in het dagelijks leven, zelfs als je voltijd muziek studeert, of als professional al in die wereld actief bent. Zowel in het vak, als bij de huidige voltijdopleidingen kan het je zelfs overkomen dat je niet blijkt te "passen" in het systeem. Daardoor lopen mensen, ondanks hun bijzondere talenten, soms uiteindelijk helemaal vast in hun wens om iets met hun muziek op te bouwen, en zich daarin te blijven ontwikkelen. Wat is dan een goede volgende stap?  

Of je nu zingt, drumt, songs schrijft, beats produceert, pedalsteel speelt, soundscapes bouwt, vlogs maakt, droomt van je eigen wereldtour (of dit allemaal tegelijk doet).... De eerste stap is: simpelweg 1 concrete actie daadwerkelijk uitvoeren!  Daaruit volgt namelijk altijd iets nieuws. En dan ben je onderweg!

Zo zou het bezoeken van deze Open Dag wel eens het startpunt kunnen zijn van weer een nieuwe, boeiende reis! 

Artistic Research: It's a rollercoaster baby! 

Op een beeldschermpje kan het allemaal nog zo mooi gebracht worden, maar om een echt goede indruk te krijgen van de essentie van ons nogal uitdagende Artist in Progress programma, is niets beter dan  toch echt zelf kunnen ervaren, horen, voelen, zien wie wij zijn, wat we doen, hoe we dat doen, waarom we dat doen. 

Je maakt tijdens de Open Dag kennis met alle artiesten (studenten en docenten) die hier rondlopen, kunt persoonlijke antwoorden krijgen op je vragen over het programma, meelopen met de sessies, en er wordt veel praktische en inhoudelijke informatie gegeven over onze werkwijze:

  • Keynotes over Artistic Research als voorbereiding op het vak 
  • Toelichting jaarprogramma
  • Q & A Forum (vraag maar raak!)
  • Guest Artist presentations
  • Faculty Artist presentations
  • Keynote "Muziek en Theorie, hoe zit dat?"
  • Aanmelden voor & info over de persoonlijke intake sessies

 Gedurende de hele dag is er volop gelegenheid om vragen te stellen, bij de artiesten (wij spreken liever niet van "studenten") te informeren naar hun ervaringen, en kennis te maken met mensen die ook heel serieus bezig zijn met het vinden van hun weg in de wereld van de muziek. 

 

Het Artist in Progress programma is erg intensief, en we besteden elk jaar dan ook veel tijd en aandacht aan de persoonlijke intake sessies. Hier zullen we tijdens de Open Dag dan ook veel over kunnen vertellen. 

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.