Aanmelden
Coming up next
Ravenna Moscoso -
14 maart, 14:00 - 15:00

Ravenna Moscoso - "Writersblock?"

Categorie: Artist Presentation
Locatie: BMEC Artist in Progress, Jacob van Wassenaerstraat 69, 5684 CR, Best

"A writersblock does not exist in my world"  - Ravenna Moscoso

 

Bio


Ravenna Moscoso wordt geboren op 2 oktober 1983 in Apeldoorn en groeit op in een muzikale familie. Haar moeder heeft een dansachtergrond, haar vader zingt en speelt aardig gitaar. Niemand binnen het gezin is werkzaam binnen de muziekindustrie. Voor de kleine Ravenna blijft het dan ook bij vrijblijvend piano spelen en af en toe zingen op familiefeestjes, zonder daarbij een carrière als artieste te ambiëren.

Dat laatste verandert als haar moeder op haar 19e een gewetensvraag stelt: wat zou ze als toekomstig werk het liefste doen? Het antwoord is niet moeilijk: zingen. Haar moeder schrijft haar in voor een auditie op het conservatorium, waar ze nagenoeg onvoorbereid en zonder begeleidende band ten tonele verschijnt. Ze wordt aangenomen op een acapella auditie waar het talent vanaf spat.


Dankzij haar muzikale achtergrond weet Ravenna zich snel aan te passen aan het niveau van het conservatorium. Gretig als ze is om de ruimere praktijkervaring van haar klasgenoten in te halen, neemt ze vrijwel elk optreden aan dat ze krijgt aangeboden. Ze ontwikkelt zich in deze tijd zeer breed als zangeres en speelt onder meer in latin-, funk rock- en top40-bandjes.

Toch ligt haar ware liefde bij zwarte muziek zoals R&B, soul en funk. Dankzij succesvolle optredens in dit genre ontwikkelt ze zich steeds verder in deze richting. Omdat ze zichzelf op de piano kan begeleiden, boeken veel opdrachtgevers haar als soliste. Tijdens huwelijksceremonies, recepties maar ook zakelijke evenementen geeft ze een unieke draai aan nummers in haar eigen kenmerkende stijl.


Inmiddels is Ravenna Moscoso uitgegroeid tot een gelouterde zangeres met een zeer brede internationale ervaring. In 2011 schopt ze het tot finaliste in televisieprogramma The Sing-Off en later staat ze op grote evenementen als Bevrijdingsfestival. Ook verzorgt ze backing vocals voor het Eurovisie Songfestival en brengt ze een nummer uit met raplegende Lange Frans.

Op dit moment legt ze laatste hand aan een EP met uitsluitend werk van haar eigen hand, waarbij ze ook de productie zelf voor haar rekening neemt. 

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.