Aanmelden

Carlota, you rock!

 

Over wilskracht, hoop en liefde. Onvoorwaardelijk. Naar aanleiding van haar nominatie voor de Jacques de Leeuwprijs 2019. 

 

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren... 

Ze kwam binnen, wat schuchter, en gespannen maar met een bepaalde vastberadenheid. Met tight jeans, een baggy sweater en die weelderige lokken. En natuurlijk een gitaar. En een afwijzing van de Rockacademie op zak. Ze had een droom, en was uit Spanje naar Nederland gekomen om die droom te verwezenlijken, ook al was niet iedereen in haar directe omgeving ervan overtuigd dat dat enige kans van slagen had. Ze kon echter niet anders, ze moest. Dus ze ging. Ze deed toelating. Ze werd afgewezen. Maar met hangende schouders terug naar Spanje? Nee.

Ze zat tegenover me, speelde en zong. Liet me horen wat ze allemaal had gedaan met muziek, met de gitaar. Vertelde me wat ze zocht. Vroeg me of we haar konden helpen. Haar liefde voor muziek maken, haar muzikaliteit en haar vastberadenheid spraken uit alles wat ze deed. Ze kon echt niet anders, ze moest. Dat hoefde ze niet te zeggen. Dat voelde ik.

Die innerlijke kracht, die overtuiging, die absolute noodzaak is voelbaar geweest in elke noot die ik in de jaren die op deze eerste ontmoeting volgden van haar heb mogen horen. Die kracht heeft ze nodig gehad, want ondanks haar talent en toewijding heeft ze de nodige afwijzingen moeten verwerken. Maar opgeven? Nee.

En nu…. nu wordt je unieke stem gehoord Carlota López Van de Logt. Jouw stem. Jouw gitaar. Een bron van inspiratie voor ons allemaal. Of je die prijs nu wel of niet in de wacht sleept, voor ons heb je allang “gewonnen”.

Jij bent wat je speelt!

 

Emiel Scholsberg

Vooropleiding Rockacademie een brug naar succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition), inclusief bandcoaching én CA training (solfège). Na meer dan 10 jaar zijn we niet alleen hofleverancier voor de Rockacademie maar leveren we daarnaast ook vele succesvolle studenten aan andere HBO muziekopleidingen.

Vooropleiding begint nooit te vroeg

Ervaring is een kostbaar goed. Je krijgt door de praktijkgerichte opzet van de vooropleiding volop de gelegenheid om de ervaring op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde is voor het vinden van zijn of haar weg in de jungle die "muziekindustrie" heet. 

Vooropleiding bij BMEC opent deuren

Voor veel mensen die aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, is het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens deze vooropleiding werk je met allemaal mensen die net als jij graag verder willen komen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

Vooropleiding "Artist in Progress" uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. We werken genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen? We werken graag met jou aan jouw muziek. Onze vooropleiding is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

The art of rhyme... Hone your skills!

Woordkunstenaars weet je welkom! In deze wereld, beheerst door social media, is het een steeds grotere uitdaging om tot je eigen, unieke sound te komen en daar publiek voor te vinden. Nederlandstalig, Engelstalig, no-matter-what-voor-talig, onze vooropleiding is gericht op het versterken van je artistieke statement. Heb jij wat te vertellen..?