Op zaterdag 29 juni gaat het eerste BMEC Artistic Research Festival van start! Een tweedaags muziekfestival met een programma aanbod waarbij “artistic research” centraal staat. Dit festival vormt het slotakkoord van een pilot die we vanuit stichting BMEC hebben ontwikkeld en die dit afgelopen jaar voor het eerst heeft gedraaid: “Artist in Progress”.

 

"Dit is - in het kort - een 1-, of 2-jarig deeltijdtraject, volledig gericht op de artistieke ontwikkeling van artiesten die op zoek zijn naar verdieping en/of verbreding in de muziek die ze maken. Het programma is niet gebaseerd op gangbare muziekeducatiemodellen, maar op onderlinge gelijkwaardigheid, kennisdeling, een gedeelde artistieke praktijk en de principes van artistic research”. - Emiel Scholsberg

Wat valt er te beleven?

Artiesten laten - nadat ze dit uitdagende traject een heel jaar hebben doorlopen - elkaar en het publiek deelgenoot zijn van hun creatieve proces. Ze laten zien en horen waar ze op dit moment mee bezig zijn, wat ze aan het maken zijn. Experiment, try-out, work-in-progress, geef het een naam;  voor zowel de bezoeker als de artiest vormen verrassing, verwondering en ontdekking de rode draad tijdens dit festival.

 

Line up

  • Artiesten die hun ‘Artist in Progress” traject afsluiten na het laatste half jaar intensief aan hun eigen project te hebben gewerkt

 

 

  • Artiesten uit ons eigen BMEC team.

 

Naast de verschillende optredens is er meer informatie te krijgen over het “Artist in Progress” deeltijdtraject, en kun je natuurlijk naar believen persoonlijk met de artiesten zelf kennis maken. Zo is de artiest een bezoeker op zijn “eigen” festival, en is de bezoeker wellicht een artiest die zelf op zoek is naar inspiratie, of gelijkgestemde zielen. Het wordt op deze manier een gemoedelijk festival, met een eigen karakter, en een open,  toegankelijke sfeer.

Genrevrij, met voor elke liefhebber wat wils. Een echt BMEC event dus!

 

Enne...... Toegang is gratis!

 

Eten en drinken

Er is gedurende het hele festival heerlijk, vers bereid Indonesisch eten (ook vegetarisch) verkrijgbaar, in de vorm van complete maaltijden, of gewoon lekkere snacks. Dit wordt verzorgd door Rumah Makan Grace. 

LET OP! PIN betalen niet mogelijk!! 

 

 

 Schermafdruk-2019-06-30-09-48-03.png

Schermafdruk-2019-06-13-08-26-54.png


Een festival organiseren is niet mogelijk zonder kosten te maken. Door bijdrage van een sponsor en de inzet van veel vrijwilligers kunnen we jou het tweedaagse festival met gratis toegang aanbieden. Neemt niet weg dat we het heel fijn zouden vinden als je een vrijwillige bijdrage zou willen leveren.

Dat kan natuurlijk contant tijdens het festival maar ook via deze handige tikkie link  of de onderstaande QR code:

 TikkieTicketdef.png


Overige links:

Facebook event: https://www.facebook.com/events/332681170714190/

Facebook BMEC: https://www.facebook.com/stichtingbmec/

Instagram : https://www.instagram.com/bmec_artistsinprogress

 


Artistic Research Festival is Sponsored by:

Scala1.jpg    bazelmans.jpg