Aanmelden

Muziek maken doe je samen...

Mensen de sterren van de hemel laten zingen?

Durf jij een inspirator te zijn?

Jouw passie voor muziek overdragen?

The world needs great teachers!!

Wat is jouw stijl?

You have a strong voice, and something to say?!?

Alles uit jezelf en anderen halen?

Wat sterk is uit innerlijke overtuiging, faalt nooit!

Persoonlijke groei - onze missie

Muziek is expressie, het verklanken van gevoelens. Dat betekent dat iedere artiest altijd iets van zichzelf blootgeeft als hij of zij speelt. En jezelf blootgeven, dat moet je durven. Om dit te durven, moet je je veilig voelen en op je gemak, je moet jezelf kunnen zijn. Alleen dan kun je bepaalde drempels overwinnen. Durven staan voor wie je bent, geloven in je eigen ideeen, met zelfvertrouwen jezelf kunnen presenteren, kunnen genieten van wat je doet. Dat is de kern van muziek maken.

 

De Fontys voltijdopleiding Docent Muziek leidt studenten op tot muzikaal inspirator. Dan ben je niet alleen iemand die het bovenstaande zelf in de praktijk brengt, maar versta je bovendien de kunst om anderen zich ook daarin te ontwikkelen. Deze uitdagende studie vraagt dus het nodige van haar docenten en studenten.

BMEC biedt jou met dit vooropleidingsprogramma een veilige omgeving waarin je kunt ontdekken of en op welke manier jij een bijdrage kunt gaan leveren aan dit prachtige beroepsveld. We willen je kennis laten maken met de filosofie en werkwijze van deze boeiende opleiding, en je de gelegenheid bieden om ook jouw eigen talenten en kwaliteiten beter te leren kennen.

Als jij met een sterk geloof in je eigen dromen en een vast vertrouwen in jezelf,  in jouw kwaliteiten en in jouw eigen muzikale intuïtie aan de voltijdstudie docent Muziek kunt beginnen, is onze missie geslaagd!

Muziek kent geen (leef)tijd.

Er zal dan ook altijd behoefte zijn aan inspirerende, toegewijde muziekdocenten voor iedereen, van jong tot oud, van beginnend tot ervaren. Muziek, vanuit het hart gespeeld, is altijd goed, ongeacht genre, of niveau. Wil jij mensen inspireren en helpen om op die manier tot zelfexpressie te komen, om hun eigen creativiteit te (her)vinden?

Jong geleerd....

Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer aan dat muziek maken een zeer sterk positieve invloed op de ontwikkeling van jonge mensen heeft. Iedereen wordt er beter van! Wil jij daar jouw steentje aan bijdragen? 

Muziek kent geen (leef)tijd.

BMEC werkt geheel genrevrij. Er bestaat geen voorkeur voor licht of klassiek, musical of pop, jazz of rock, etc. Muziek is voor iedereen, van jong tot oud, dus dient het onderwijs daar ook ruimte voor te bieden. Alle muziek, vanuit het hart gespeeld, is in onze ogen altijd goed, ongeacht genre, stijl of niveau. Als de liefde er maar is! 

Muziek geeft kleur aan het leven.

Hoe kleurrijker, hoe beter! Wat je voorkeuren ook zijn, alle stijlen en genres zijn welkom! We nodigen je uit om vooral je kleurrijke zelf te zijn; je bent dan altijd een verrijking voor iedereen om je heen. 

Zelfvertrouwen, durven staan voor wie je bent!

BMEC biedt een veilige omgeving waarin je je eigen talenten kunt ontdekken en ontplooien. Jij mag er zijn, en je mag gehoord en gezien worden! Muziek, vanuit het hart gespeeld, is altijd goed, ongeacht genre, of niveau. Ontdek hier op welke manier jij die omgeving ook voor anderen kunt creëren!