Aanmelden

Virtual Tour Artist in Progress

Live @ YouTube! 

Op zoek naar inspiratie?

Tijd voor nieuwe ideeen? Klaar met de zolderkamer?

Over Brainport Music Experience Centre

Persoonlijke groei - onze missie


Muziek maken als vorm van expressie, met als doel het verklanken van gevoelens of ideeën, impliceert een levenslange zoektocht voor iedere toegewijde artiest. Dat is voorwaar geen "kattepis"...!  Bovendien houdt "expressie" in dat een artiest er niet aan ontkomt (een deel van) zichzelf bloot te geven als hij of zij muziek maakt. En jezelf blootgeven, dat moet je maar durven. Om dit te durven, moet je je veilig voelen en op je gemak, je moet jezelf kunnen zijn. Er moet dan ook ruimte zijn voor mislukking, voor "beautiful errors". Alleen dan kunnen bepaalde drempels overwonnen worden en kan er sprake zijn van groei.

Durven staan voor wie je bent, durven onderzoeken, durven geloven in je eigen ideeën, met zelfvertrouwen kunnen presenteren, kunnen genieten van wat je doet en daarmee een bron van positieve energie zijn voor de wereld om je heen. Dat is in onze ogen de essentie van een artiest.

Mission statement

BMEC College of Music biedt jou een veilige, inspirerende omgeving waarin het mogelijk is om door middel van artistic research* te ontdekken op welke manieren jij jouw muzikale talenten kunt verbinden aan wie jij bent, en hoe je deze van waarde kunt doen zijn voor de wereld waarin je je beweegt.  Als wij op die manier kunnen bijdragen aan zowel jouw persoonlijke groei als die van onszelf, is onze missie geslaagd!

 

BMEC nexus Creative Community's

Stichting BMEC beoogt het realiseren van een authentieke leeromgeving die als kernpunt fungeert tussen scheppende community's in de samenleving. 

 

“Hier kunnen uitvoerende kunstenaars leren en onderzoeken hoe dingen gedaan kunnen worden en kunnen zij zich bewust(er) worden van andere wijzen van zien, zeggen en handelen. Het meest essentiële echter is de leeropbrengst die gelegen is in de confrontatie van subject met de buitenwereld. Hierdoor leren kunstenaars hoe hun potentieel en hun handelingen als individu een verschil kunnen maken en van betekenis kunnen zijn voor de wereld om hen heen. 

Door hun eigen artistieke netwerk te verbinden aan dat van de opleiding worden studenten niet slechts geïnstrueerd en “opgevoed” tot professionele artiesten, maar worden ze ondersteund in de ontwikkeling van hun eigenheid. Ze leren hun artistieke praktijk ontwikkelen binnen een sociale context en leren begrijpen waarom en hoe het ertoe doet dat hij of zij het is, en niet iemand anders, die door middel van zijn of haar werk een specifieke vorm van menselijk “samenzijn” initieert en aanmoedigt." 

Caris, A. H. (2016). The art of interruption: Concepts of art as a cooperative citizen practice driving cultural innovation and social change [Groningen]: Rijksuniversiteit Groningen

 

Artistic research als brug naar blijvend succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig traject met een compleet programma dat door de opzet geschikt is voor makers in alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition).

Of je nu al jarenlang muziekmaker bent, of net je eerste serieuze stappen zet op dit pad, als je de vrijheid die artistic research biedt aandurft, staat er geen maat op je groei. Spring met ons mee, jij bent welkom!

Dit is de praktijk

Ervaring is een kostbaar goed. Het Artist in Progress traject is dan ook niet "gebaseerd op de praktijk", maar is die praktijk!

We spelen geen schooltje, maar bieden volop de gelegenheid om ervaringen en inzichten op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde zijn voor het vinden van zijn of haar eigen weg. 

Artistieke ontwikkeling = verbinding

Voor veel mensen, of ze nu aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, of al jaren actief zijn in deze wereld,  blijkt het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens dit traject, dat door sommigen als een  vooropleiding wordt ingezet, maar door anderen vaak weer veel meer als een persoonlijk, artistiek ontwikkelingstraject,  werk je met allemaal mensen die net als jij zich graag verder willen ontwikkelen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

 "Artist in Progress" programma uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarig deeltijdtraject aan, volledig gericht op artistieke ontwikkeling. 

Je hoeft geen specialist te zijn in een specifieke discipline, alle muziekmakers zijn welkom! Door het complete palet aan expertise dat we in huis hebben, wordt dit deeltijdtraject ook wel ingezet als vooropleiding in één van onderstaande disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. Zoek je het echter niet om weer "naar school te gaan", maar wil je je wel verder ontwikkelen, dan kan dit genrevrije programma zeker ook iets voor jou zijn!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact en werken vaak alleen. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen, of zoek je naar impulsen om je ideeën verder te ontwikkelen? We geloven in wederzijdse inspiratie. Come join the club...  Ons deeltijd Artist in Progress programma is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Something to say?

Ambitie. Art. Ambacht. 

Voor een artiest onlosmakelijk verbonden begrippen. Heb jij wat te vertellen..? Ontdek hoe je jouw Art, jouw Ambitie en jouw Ambacht kunt verbinden op een manier die voldoening geeft, en jou daarmee een bron van inspiratie doet zijn voor de wereld om je heen.