Tijd voor nieuwe ideeën? Klaar met de zolderkamer?
Virtual tour Artist in Progress...
Inspire & get Inspired
Op zoek naar inspiratie?

Start “Artist in Progress Retreats” 2023

Na ruim een decennium ervaring opgedaan te hebben met onze vooropleidingen voor de HBO muziekopleidingen in Nederland, zijn we in 2018 van start gegaan met een driejarige pilot. Al onze ervaringen, vragen, wensen en gedachten over artistieke ontwikkeling en de manier waarop deze vormgegeven zou kunnen worden, verwerkten we in een nieuw concept. We noemden het: “Artist in Progress”, en maakten op basis van dit concept ontwerp voor een jaarprogramma dat geheel is gebaseerd op de principes van artistic research. Een programma dat zich volledig richt op de artistieke ontwikkeling van de deelnemers door het creatieve proces centraal te stellen in alles wat we doen.

Let op! Zeer krachtig

Als er één ding is dat de afgelopen drie veelbewogen, leerzame en vooral inspirerende programmaseizoenen ons hebben laten zien is het wel dat dit concept “Artist in Progress”(refererend aan het gezegde “work in progress”) een heel krachtig middel is om je eigen grenzen als maker te verleggen, om in verbinding te komen met je creatieve kern, en je vanuit die kern te (leren) verbinden met anderen om je heen.

Leap of faith

Toen we de pilot ontwierpen, kwam dat voort uit een innerlijke behoefte die we voelden om een veilige, inspirerende plek te bieden waar makers op deze manier samen met elkaar en door elkaar mogen groeien. We hadden een idee, en sprongen in het diepe, samen met onze eerste lichting AiP deelnemers. Het was intens, confronterend, verrijkend, en eiste veel van zowel onszelf als onze deelnemers. Gesterkt echter door alles wat wij zelf en onze deelnemers tijdens deze pilot hebben mogen ervaren, durven we inmiddels te stellen dat het bestaansrecht van dit programma onomstotelijk vast is komen te staan.

I believe somewhere there's a place where we belong

Ja, er is behoefte aan een plek waar makers in elkaars gezelschap hun eigen pad kunnen vinden en/of vervolgen. Een plaats waar je je zowel op ambachtelijk gebied kunt ontwikkelen, je creatieve ambities voor jezelf helder kunt krijgen en kunt bepalen hoe je de verwezenlijking daarvan op een voor jou passende manier vorm wil geven, en waar datgene wat je maakt niet wordt be-, of veroordeeld, maar steeds onderdeel mag zijn van de bij tijd en wijle zeer kronkelende weg die je aflegt als creator. Maar ook een plaats waar je jezelf tegenkomt, waar je wordt geconfronteerd met precies die dingen die voor een artiest de drijfveer vormen om te maken wat hij/zij maakt. Ja, er is behoefte aan zo’n plaats waar al deze dingen er mogen zijn. Een plaats waar je simpelweg mag ZIJN.

Start Artist in Progress Retreats 2023

In april 2023 gaat dan ook een langgekoesterde droom van ons in vervulling: we starten dan met ons vernieuwd Artist in Progress v2 programma!

Al onze ervaringen en ideeën die we de afgelopen jaren tijdens de AiP pilot, maar natuurlijk ook gedurende de afgelopen 15 jaar hebben opgedaan, zijn verwerkt in ons nieuwe aanbod: de Artist in Progress Retreats.

 

Iets voor jou?

Deze Artist in Progress Retreats zijn speciaal voor makers. Voor artiesten die vanuit een diepgevoelde noodzaak zelf creëren, zelf schrijven, produceren, vanuit hun eigen klankvoorstelling. Het maakt niet uit welk(e) instrument(en) je bespeelt, of je al of geen “echte” vocalist bent, of je muziektheoretisch voldoende onderlegd bent, of je al of geen ervaring hebt, of je al of niet “succesvol” bent met je eigen repertoire, in welk(e) genre(s) je je beweegt, hoe oud of jong je bent, wie jij allemaal kent, wie jou wel/niet kent, of je al precies kunt zeggen wat je wil of niet wil, etc. Wat wèl uitmaakt: de wil om dit avontuur aan te gaan! De wil om toegewijd te zijn aan je eigen talenten. Een Artist in Progress Retreat werkt daarbij als een spiegel; het confronteert zowel de deelnemers als onszelf voortdurend met het belang van het voelen van de innerlijke noodzaak om te doen wat je doet. Alles is gericht op wie jij bent, en dat wat jij gemaakt hebt, nu maakt, en wil gaan maken. Geeft dat vrijheid? JA! Is dat vrijblijvend? NEE! Want het gaat over dingen die je simpelweg moet doen. Omdat dat is wie je bent.

Afspraak

Wil je meedoen? Wil je weten wie wij zijn, waar we voor staan, en of wij bij jou passen? Wil je weten of zo’n Artist in Progress Retreat bij jou past? Neem dan contact met ons op via dit formulier

Wie weet spring jij dan al in April 2023 samen met ons in het diepe!

Coming up next

Latest news

Waar wil je naar zoeken?