Aanmelden

OPEN DAG Artist in Progress

Zaterdag 6 april 2019

Muziek in de klas jouw roeping?

Plezier in muziek maken verloren? Op zoek naar inspiratie?

Over Brainport Music Experience Centre

Persoonlijke groei - onze missie


Muziek maken als vorm van expressie, met als doel het verklanken van gevoelens of ideeën, impliceert een levenslange zoektocht voor iedere toegewijde artiest. Dat is voorwaar geen "kattepis"...!  Bovendien houdt "expressie" in dat een artiest er niet aan ontkomt (een deel van) zichzelf bloot te geven als hij of zij muziek maakt. En jezelf blootgeven, dat moet je maar durven. Om dit te durven, moet je je veilig voelen en op je gemak, je moet jezelf kunnen zijn. Er moet dan ook ruimte zijn voor mislukking, voor "beautiful errors". Alleen dan kunnen bepaalde drempels overwonnen worden en kan er sprake zijn van groei.

Durven staan voor wie je bent, durven onderzoeken, durven geloven in je eigen ideeën, met zelfvertrouwen kunnen presenteren, kunnen genieten van wat je doet en daarmee een bron van positieve energie zijn voor de wereld om je heen. Dat is in onze ogen de essentie van een artiest.

Mission statement

BMEC College of Music biedt jou een veilige, inspirerende omgeving waarin het mogelijk is om door middel van artistic research* te ontdekken op welke manieren jij jouw muzikale talenten kunt verbinden aan wie jij bent, en hoe je deze van waarde kunt doen zijn voor de wereld waarin je je beweegt.  Als wij op die manier kunnen bijdragen aan zowel jouw persoonlijke groei als die van onszelf, is onze missie geslaagd!

 

BMEC nexus Creative Community's

Stichting BMEC beoogt het realiseren van een authentieke leeromgeving die als kernpunt fungeert tussen scheppende community's in de samenleving. 

 

“Hier kunnen uitvoerende kunstenaars leren en onderzoeken hoe dingen gedaan kunnen worden en kunnen zij zich bewust(er) worden van andere wijzen van zien, zeggen en handelen. Het meest essentiële echter is de leeropbrengst die gelegen is in de confrontatie van subject met de buitenwereld. Hierdoor leren kunstenaars hoe hun potentieel en hun handelingen als individu een verschil kunnen maken en van betekenis kunnen zijn voor de wereld om hen heen. 

Door hun eigen artistieke netwerk te verbinden aan dat van de opleiding worden studenten niet slechts geïnstrueerd en “opgevoed” tot professionele artiesten, maar worden ze ondersteund in de ontwikkeling van hun eigenheid. Ze leren hun artistieke praktijk ontwikkelen binnen een sociale context en leren begrijpen waarom en hoe het ertoe doet dat hij of zij het is, en niet iemand anders, die door middel van zijn of haar werk een specifieke vorm van menselijk “samenzijn” initieert en aanmoedigt." 

Caris, A. H. (2016). The art of interruption: Concepts of art as a cooperative citizen practice driving cultural innovation and social change [Groningen]: Rijksuniversiteit Groningen

 

Vooropleiding Rockacademie een brug naar succes.

Wij bieden als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines ( ook electronic music production, rap en music composition), inclusief bandcoaching én CA training (solfège). Na meer dan 10 jaar zijn we niet alleen hofleverancier voor de Rockacademie maar leveren we daarnaast ook vele succesvolle studenten aan andere HBO muziekopleidingen.

Vooropleiding begint nooit te vroeg

Ervaring is een kostbaar goed. Je krijgt door de praktijkgerichte opzet van de vooropleiding volop de gelegenheid om de ervaring op te doen die voor een artiest van onschatbare waarde is voor het vinden van zijn of haar weg in de jungle die "muziekindustrie" heet. 

Vooropleiding bij BMEC opent deuren

Voor veel mensen die aan het prille begin staan van een loopbaan in de muziek, is het vaak moeilijk om geestverwanten te vinden. Tijdens deze vooropleiding werk je met allemaal mensen die net als jij graag verder willen komen en daar hard voor willen werken. Vind hier de start van je onmisbare netwerk!

Vooropleiding "Artist in Progress" uniek in NL.

Wij bieden al meer dan 10 jaar als enige in Nederland zowel een 1- als 2-jarige vooropleiding met een compleet programma voor alle disciplines: bas, drums, gitaar, songwriting, vocals, rap, electronic music production, toetsen en music composition. We werken genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

Wegwijs in Electronic Music Production & Technology?

Veel musicproducers zijn autodidact. Een waardevol, maar tijdrovend proces. Wil je meer inzicht in zaken als workflows, FX en sidechains, mixing en mastering, om jouw tracks op niveau te krijgen? We werken graag met jou aan jouw muziek. Onze vooropleiding is genrevrij, dus alle stijlen zijn welkom!

The art of rhyme... Hone your skills!

Woordkunstenaars weet je welkom! In deze wereld, beheerst door social media, is het een steeds grotere uitdaging om tot je eigen, unieke sound te komen en daar publiek voor te vinden. Nederlandstalig, Engelstalig, no-matter-what-voor-talig, onze vooropleiding is gericht op het versterken van je artistieke statement. Heb jij wat te vertellen..?