Tijd voor nieuwe ideeën? Klaar met de zolderkamer?
Virtual tour Artist in Progress...
Inspire & get Inspired
Op zoek naar inspiratie?

Artist in Progress v2.0

Na ruim een decennium ervaring opgedaan te hebben met onze vooropleidingen voor de HBO muziekopleidingen in Nederland, zijn we in 2018 van start gegaan met een driejarige pilot. Al onze ervaringen, vragen, wensen en gedachten over artistieke ontwikkeling en de manier waarop deze vormgegeven zou kunnen worden, verwerkten we in een nieuw concept. We noemden het: “Artist in Progress”, en maakten op basis van dit concept ontwerp voor een jaarprogramma dat geheel is gebaseerd op de principes van artistic research. Een programma dat zich volledig richt op de artistieke ontwikkeling van de deelnemers door het creatieve proces centraal te stellen in alles wat we doen.

Let op! Zeer krachtig

Als er één ding is dat de afgelopen drie veelbewogen, leerzame en vooral inspirerende programmaseizoenen ons hebben laten zien is het wel dat dit concept “Artist in Progress”(refererend aan het gezegde “work in progress”) een heel krachtig middel is om je eigen grenzen als maker te verleggen, om in verbinding te komen met je creatieve kern, en je vanuit die kern te (leren) verbinden met anderen om je heen.

Leap of faith

Toen we de pilot ontwierpen, kwam dat voort uit een innerlijke behoefte die we voelden om een veilige, inspirerende plek te bieden waar makers op deze manier samen met elkaar en door elkaar mogen groeien. We hadden een idee, en sprongen in het diepe, samen met onze eerste lichting AiP deelnemers. Het was intens, confronterend, verrijkend, en eiste veel van zowel onszelf als onze deelnemers. Gesterkt echter door alles wat wij zelf en onze deelnemers tijdens deze pilot hebben mogen ervaren, durven we inmiddels te stellen dat het bestaansrecht van dit programma onomstotelijk vast is komen te staan.

Ja, er is behoefte aan een plek waar makers in elkaars gezelschap hun eigen pad kunnen vinden en/of vervolgen. Een plaats waar je je zowel op ambachtelijk gebied kunt ontwikkelen, je creatieve ambities voor jezelf helder kunt krijgen en kunt bepalen hoe je de verwezenlijking daarvan op een voor jou passende manier vorm wil geven, en waar datgene wat je maakt niet wordt be-, of veroordeeld, maar steeds onderdeel mag zijn van de bij tijd en wijle zeer kronkelende weg die je aflegt als creator. Maar ook een plaats waar je jezelf tegenkomt, waar je wordt geconfronteerd met precies die dingen die voor een artiest de drijfveer vormen om te maken wat hij/zij maakt. Ja, er is behoefte aan zo’n plaats waar al deze dingen er mogen zijn. Een plaats waar je simpelweg mag ZIJN.

Meer informatie? Ga naar de “Artist in Progress v2” informatie pagina op deze site.

Waar wil je naar zoeken?