Tijd voor nieuwe ideeën? Klaar met de zolderkamer?
Virtual tour Artist in Progress...
Inspire & get Inspired
Op zoek naar inspiratie?

Nieuw: Artist in Progress Retreat

Focus

Met ingang van het jaar 2023 zal het Artist in Progress programma bestaan uit drie meerdaagse Artist in Progress Retreats, in april, mei en in juni. Deze AiP Retreats zullen elk een eigen centraal thema hebben, gerelateerd aan artistieke ontwikkeling. Tijdens zo’n Retreat kun je je echt even samen met andere makers terugtrekken uit de alledaagse jachtigheid, om zo samen met en door middel van de andere deelnemers intensief gericht te kunnen zijn op een verdieping van jouw eigen creatieve proces.

“Constant interruption is the enemy of creativity”

Meerdaagse sessies op een locatie waar je werkt en verblijft, blijken een heel krachtig middel om die fijne “bubble” te creëren waarin het voor makers mogelijk is om even alle afleidingen van alledag opzij te zetten en ongestoord ideeën te kunnen laten komen, stromen en uit te werken. Korte, intensieve periodes met een onvoorwaardelijke focus, omringd door mensen met dezelfde drive, in een prettige, veilige omgeving die uitnodigt tot muziek maken.

Thema’s

De thema’s waar we dit komende seizoen mee aan de slag gaan:

  • Jouw eigen geluid (hoe wil jij eigenlijk klinken, hoe vertaal je jouw artistieke visie naar datgene wat we uiteindelijk horen, hoe vertaal je dit naar anderen tijdens het schrijven/produceren/repeteren/optreden, hoe kun je “op zoek gaan naar jouw eigen geluid”)
  • Improvisatie (losbreken uit je vaste paden/denkpatronen, improvisatie als bron van inspiratie voor compositie, stimuleren van je creativiteit, experimenteren, kaders voor improvisatie, storytelling)
  • Performance (overdracht van jouw verhaal, onderzoek naar een vorm die bij jou past, bewustzijn van het podium en de plek die jij er inneemt en geeft, communicatie (met jezelf, met je publiek, met degenen met wie je het podium deelt)

Het Artist in Progress team dat jou samen met de andere makers meeneemt in het programma tijdens deze Retreats bestaat uit de volgende artiesten:

Binnenkort zullen we op de website de data en de prijzen voor de Artist in Progress Retreats bekend maken.

Waar wil je naar zoeken?